Odbojkaški savez Srbije organizovao je koktel povodom ispraćaja muške i ženske nacionalne selekcije na Svetsko prvenstvo.

U prijatnoj atmosferi Sportskog centra “Kovilovo” protekao je ispraćaj obe seniorske selekcije.

Značajan broj medija je propratio događaj, želeći da prikupi poslednje izjave selektora i igrača pred put.

Srednji bloker Marko Podraščanin, kome je ovo četvrto Svetsko prvenstvo u nacionalnom dresu istakao je odličlnu pripremu pred početak turnira:

– Sjanim raspoloženjem dočekujemo prvu utakmicu. S obzirom na to kako smo odradili pripreme, već se vidi veliki napredak u odnosu na Ligu nacija, gde smo završili na petom mestu. Raduju me dve prijateljske utakmice koje smo igrali u Francuskoj, jedne od najboljih ekipa na svetu, gde smo prvu utakmicu pobedili,a drugu izgubili posle 2:0. Jako smo dobro trenirali i pripremili se i idemo sa maksimalnom ozbiljnošću na Svetsko prvenstvo.

Momci će putovati za Italiju, a devojkama posle prijateljskih mečeva sledi put u Japan.

Zoran Terzić, selektor ženske reprezentacije je naveo da će tek vreme pokazaio koliko se dobro radilo na pripremama, naročito u prijateljskim utakmicama u Turskoj i na samom početku prvenstva u Japanu

– Po kladionicama smo u četiri favorita, uz Ameriku,Kinu i Brazil. Svesni smo da posedujemo kvalitet koji ne može da garantuje medalju, ali nas svrstava među glavne favorite. Tu su još Rusija, Turska, Italija, Holandija. Biće zaista mnogo teško, ali navikli smo da kroz teške i jake utakmice dolazimo u borbu za medalje i nadam se da ćemo ovog puta istrajati u tome.

Korektor Brankica Spasojević se posle povrede vraća u tim, iako, kako sama kaže još nije 100% spremna. Deli mišljenje sa selektorom Terzićem da je konkurencija jaka.

– Ima dosta ekipa koje su favoriti. Mislim da smo kvalitetni, ali prvenstvo traje dugo, 20 dana, pokušaćemo da na kraju zablistamo.

Svetsko prvenstvo u Japanu, počinje 29. septembra i traje do 20. oktobra.

Valja dodati da će Odbojkaški savez Srbije i Poštanska štedionica nastaviti saradnju i u daljem periodu, kako su objavili predsednik OSS Zoran Gajić i Predsednik Izvršnog odbora Bojan Kekić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here