Odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je okončala i drugi meč na Internacionalnom kvalifikacionom turnirm u Bariju protiv Kameruna 3:0 (25:22, 25:19, 25:13).

 

Prvi meč su igrali protiv Australije koju su posle teške borbe savladali, dok je drugi rival selekcija Kameruna. Izabranici Nikole Grbića osvojili su prvi set protiv ove Afričke države rezultatom 25:22, koja je u prvom kolu izgubila od Italije 3:0 (25:18, 25:18, 25:16).

Nisu dobro otvorili meč odbojkaši Srbije, gubili su 5:2 i 6:3, na prvi tehnički tajm-aut otišli su pri rezultatu 8:5 za Kamerun, ali su se onda probudili. Uspeli su da stignu taj rezultat i na kraju preokrenuli a zatim i osvojili prvi segment igre.

U drugom setu pronašli su svoju igru odbojkaši Srbije pa su bez većih poteškoća osvojili i drugi segment (25:19) iskoristivši prvu set loptu, i tako doveli sebe na korak od druge pobede na kvalifikacionom turniru u Italiji.

Izgubili su snagu Kamerunci, srpski odbojkaši su se lako “odlepili” na samom startu trećeg seta pa je razlika bila i dvocifrena (20:10). Lako su taj segment igre priveli kraju i bez mnogo vremena provedenih na terenu odlaze na predah.

U poslednjem meču na ovom turniru, gde pobednik obezbeđuje plasman na Olimpijske igre, Srbija će igrati protiv Italija (nedelja, 21:15).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here