MN Press
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Sprske odbojkašice u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ostvarile su sve pobede. Pobedile su BiH, zatim Francusku i Belgiju, pa su im sada ostale su još dve utakmice, sa Azerbejdžanom i Rusijom.

Pred završne mečeve grupne faze, Tijana Bošković je istakla da će ovi dueli poslužiti kao dobra priprema za nastavak takmičenja.

– Još dve su nam utakmice ostale, iako smo već obezbedile plasman u osminu finala potrudićemo se da ih iskoristimo kao pripremu za osminu finala i nokaut fazu, koja je izuzetno važna – rekla je Tijana Bošković.

Azerbejdžan je naredni protivnik Srbije, utakmica se igra večeras od 20 sati, a Katarina Lazović kaže da ne treba da se opuštaju.

– To je na papiru lakši rival, ali ne smemo ni pred jedan meč da razmišljamo da ćemo lagano da dobijemo. Jesu slabija ekipa i od Francuske i od Belgije, ali mi uvek idemo na pobedu – rekla je mlada odbojkašica.

Još dve utakmice do kraja grupne faze i verovatno najteži protivnik za kraj Rusija, iako su Ruskinje stigle u podmlađenom sastavu.

– Gledala sam ih, nisu došle u najjačem sastavu. Jesu slabija ekipa nego što su bile na Olimpijskim igrama, ali ne smemo nikog da potcenjujemo. Igraju u podmlađenom sastavu. Mislim da ne bi trebalo da bude problema – dodala je Lazovićeva.

Ukoliko ostvare dve pobede, u osmini finala naša selekcija će najverovatnije igrati protiv Švedske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here