Youtube/Sky News Australia
Džoš Frajdenberg

Dok bivši premijer Australije Skot Morison drži tirade u kojima sada (gle čuda) poziva građane da ne veruju vlasti, njegov nesuđeni naslednik Džoš Frajdenberg našao je novi posao.

Doskorašnji savezni blagajnik i Morisonova desna ruka u bivšem kabinetu otišao je iz politike u – bankarstvo.

Frajdenberg se zaposlio u multinacionalnoj investicionoj banci “Goldman Saks“, kao stariji regionalni savetnik za Aziju i Pacifik.

– Srećni smo što smo u “Goldman Saks“ doveli osobu kao što je Džoš, sa bogatim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, dobrim vezama i uvidom u aktuelne prilike. Frajdenbergovo značajno razumevanje geopolitičkih i ekonomskih pitanja doneće veliku vrednost našim klijentima u regionu i šire – rekao je Kevin Snider, kopredsednik te banke za Aziju i Pacifik.

Frajdenberg nije nov u svetu investicionog bankarstva, pošto je ranije radio za Dojče banku pre nego što je ušao u Savezni parlament.

– Drago mi je što sam se pridružio “Goldman Saksu“, koji je eminentni savetnik za spajanja, akvizicije i tržišta kapitala za klijente širom sveta – rekao je bivši savezni blagajnik.

Frajdenberg je na majskim izborima izgubio sedište Kujong u Melburnu od nezavisne kandidatkinje Monik Rajan i tako ostao bez aktivnog političkog angažmana.

Prema mišljenju mnogih, on je bio idealan kandidat za mesto novog lidera Liberalne stranke, koju sada vodi bivši ministar odbrane Piter Daton.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here