Odeća i cipele protiv silovanja

0

Silovanje je "goruća" tema u ovoj zemlji i dešava se u proseku na svaka 22 minuta (Foto: Arhiva)
 

Televizija RTTV javila je da su dve devojke, koje studiraju kompjuterske tehnologije na Univerzitetu Varanaši, osmislile sandale koje silovatelju zadaju elektroudar ako napadne ženu i šalju SOS signal svim kontaktima u mobilnom telefonu.

 

Druge dve studentkinje osmislile su napravu koja se zašije u farmerke, odnosno vrsti dugmeta preko kojega se porodici i prijateljima šalje upozorenje.

 

One su, takođe, osmislile i brushalter koji emituje intenzivnu radijaciju koja stvara opekotine, ali je tako podešen da se ne može aktivirati spontano.

 

Devojke, takođe, planiraju da ubace "Blutut" odašiljače u sve ove naprave i povežu ih sa smartfon aplikacijama sa DŽi-Pi-Es lokatorima.

 

Silovanje je postalo "goruća" tema u Indiji, posebno nakon grupnog silovanja 23-godišnje studentkinje u decembru 2012. godine, koja je od posledica ovog nasilja umrla. Četiri napadača su u septembru 2013. godine osuđena na smrt zbog ovog slučaja.

 

Usled pritiska javnosti, pooštrene su kazne za silovanje. Minimalna zatvorska kazna za silovanje je sada 20 godina zatvora, a ranije je bila od sedam do 10, dok je maksimalna kazna smrt.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here