pixabay.com

Popularni muški magazini napravili su listu odevnih komada i modnih dodataka koje muškarci ne bi smeli da nose posle 30. godine života. Jednoglasno potpisujemo njihov izbor, a u nastavku proverite koji su se predmeti našli na listi.

Skejterske patike

Ove glomazne patike na starijim muškarcima jednostavno ne izgledaju dobro, zato su dopustive samo za one koji i posle 30. godine voze skejtbord, ali isključivo u toj prilici.

Bižuterija ili blještavi nakit

Muški nakit mora biti diskretan i elegantan, zato muškarci moraju da zaborave na letnje narukvice od raznobojnih plastičnih perlica ili konaca, ili bilo kakve komade nakita koji odišu vibracijama nemarnog surfera.

Bela potkošulja kao spoljni odevni komad

Možda je nekada i bila prihvatljiva kao zamena za majicu tokom letnjih dana, ali to vreme odavno je prošlo. Toleriše se njeno nošenje isključivo tokom spavanja ili isključivo u vlastitoj funkciji i uz dopunu sa drugim spoljnim odevnim komadima, kao što su košulja ili pulover.

Lanac za novčanik

U godinama kada bi muškarci trebalo da usvajaju važnost uglađenosti, lanac koji visi od kuka do zadnjice jednostavno je neoprostiv, smatra ekipa magazina “Esquire”.

Infantilna odeća i dodaci

Posle 30. godine muškarci bi treballo da zaborave na odeću ili dodatke sa neduhovitim natpisima ili prostim ilustracijama.

Predimenzionirana odeća

Kada je u pitanju moda, nema ništa bolje od dobro krojene odeće, zato bi muškarci trebalo da izbegavaju preširoku odeću i reći zbogom vrećastim pantalonama, majicama i drugim komadima.

Iznošene trenerke

Nema ništa loše u ležernijem stilu odevanja, ali u kategoriju ležernih komada nikako ne ulaze stare iznošene trenerke sa rupama od kojih se frajeri godinama ne odvajaju. Njih bi jednostavno trebalo izbaciti iz ormara i zameniti novim modelom.

Prekratke ili predugačke kravate

Za dobar formalni stajling koji uključuje elegantne pantalone i košulju ili odelo, ključna je i kravata pravilne dužine. Ne sme biti previše dugačka niti previše kratka, a prema mišljenju modnih stručnjaka, idealna kravata neće preći liniju muškarčevog remena nego će minimalno doticati kopču. Posle 30. godine muškarac jednostavno mora znati da odabere pravu kravatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here