Odeva se kao zvezde Holivuda

0

Z. Dedić
Gura svoj fazon: Ana Vukotić

– Bavim se umetnošću na svoj način i uživam u lepim stvarima, sećajući se prošlih vremena koja su zauvek u meni – sa setom u glasu ističe gospođa Ana, po kojoj je ranih 70-ih godina prošlog veka tada poznata rok grupa u Zrenjaninu dobila ime.

Ime Tetka Ana, osim rok benda, nosila je i prva diskoteka u gradu na Begeju, a upravo Anin sin Milan, 1969. godine, tako je nazvao disko klub u Domu omladine u Zrenjaninu.

– Živim od uspomena i finih sećanja na svog sina, koji je bio ekstravagatni umetnik i preteča novog doba, a s druge strane, pravi džentlmen i gospodin i dobar sin.

Njega nažalost više nema, ali su uspomene tu. Svakodnevno u meni… Dolazili su neki producenti, ljudi iz Holivuda, postojala je ideja da se o Milanu i meni, kao njegovoj majci i doslednom sledbeniku njegovih otkačenih, ali genijalnih ideja Teatra levo, snimi film. Oni su ubeđeni da bi se to gledalo. Zašto to još nije urađeno, ne znam, ali stvar nije propala i volela bih da se ona zaista desi – nastavlja gospođa Ana, koja u svom rodnom gradu, kad god se pojavi na ulici, izaziva pažnju i divljenje brojnih sugrađana.

– Ta žena, sa velikim pijetetom nosi oreol prave dame, ponosna je i dosledna u svom stilu i specifičnom načinu odevanja, kroz koji izražava svoje stavove i poglede na svet oko sebe.

– S pravom je neki prijatelji zovu zrenjaninska Vivijen – rekla je o gospođi Ani jedna njena sugrađanka, uz napomenu da joj je uvek posebno drago kad je onako doteranu sretne negde na ulici.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here