Odjavio ih: Lukašenko se nije javio Makronu i Merkelovoj!

5
EPA-EFE/ANDREI STASEVICH/POOL
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel odmah su pokušali da stupe u kontakt sa ruskim liderom Vladimirom Putinom kako bi otkrili šta se dešava u Belorusiji, pošto predsednik te države Aleksandra Lukašenko nije odgovarao na telefonske pozive.

– Koliko znam, oni su zvali, ne samo predsednika Rusije. Zahtev za telefonskim razgovorom od oba evropska lidera upućena su bila i u Minsk, Aleksandru Lukašenku koji nije nizao slušalicu – rekao je premijer Estonije Juri Ratas televiziji ERR.

– Rusija, po pitanjima koja se tiču Belorusije i celog regiona, igra važnu ulogu. To je činjenica. Predlog sa kojim su izašli kancelarka Nemačke Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron bio je da se pronađe način da se reši situacija u Belorusiji kako bi se tamo održali slobodni demokratski izbori. U prisustvu međunarodnih posmatrača – rekao je Ratas.

– Međutim, koliko znam, Lukašenko je to odbio – dodao je estonski premijer.

Masovni protesti opozicije u Belorusiji počeli su 9. avgusta, nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedu odnela Svetlana Tihanovska.

5 COMMENTS

  1. Neznam sta traze merkel imakron u Belorusiju hocev da naprave isti PAKO kao sa Libiju i Kadafija

  2. Bravo! Treba njima pokazati zube. Merkelova je na vlasti godinama i to je za Zapad normalno, a nama drži pridike. Lukašenko i Putin dovešće brzo stvari u red.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here