Odjavu čekali godinu dana

0

Glavobolja zbog osiguranja: Dejan i Snežana Arizanović
 

– Naša muka i problemi sa Asurom, započeli su u junu 2013. godine kada smo odjavili dalje osiguranje (28. juna 2013.) kod pomenute krankenkase i prijavili se u novu krankenkasu Grupu Mutuel, pričaju Snežana i Dejan Arizanović sa željom da skrenu pažnju javnosti i našim ljudima sa kakvim su se oni problemima susreli, te da povedu računa oko ugovora koje potpisuju.

– Uredno smo poslali po zakonskoj proceduri tri meseca ranije svoj zahtev osiguranju Asuri da se odjavljujemo (muž, dete i ja) i da želimo da pređemo u drugu krankenkasu. Za mene su zahtev uvažili ali za muža Dejana i sina Mihaila su odbili, stalno nam slali mesečne račune, tako da smo za jedan mesec imali račune za novu krankenkasu i staru kod Asure koju smo odbili da dalje plaćamo, a odgovor smo dobili na naš zahtev anulacije tek za sedam meseci sa odbijenicom da nas isključe iz njihovog osiguranja – kažu Snežana i Dejan.

 

Dokaz kada je Dejan Arizanović otkazao Asuri
 

Na pisma gde je porodica Arizanović više puta pisala Asuri sa pitanjem "zašto ne mogu da izađu iz njihovog osiguranja i u čemu je problem" oni su im i dalje odgovarali da ne prihvataju anulaciju iz njihove krankenkase, jer je potpisan prvo ugovor sa njima, a desilo se navodno da je Asura izgubila otkaz, koji je porodica Arizanović uredno i na vreme poslala.

Posle toga su im stalno slali betrajbunge (prinudnu naplatu) i oni su to, što imaju po zakonu, odbijali, odnosno blokirali.

– Nekoliko puta smo išli na razgovore priča vidno uzbuđena Snežana, svim onim što im se događalo, i svaki put Asura je sve odbijala ne puštajući mog muža i sina da iz nje izađu.

 

Pomogao advokat

Puno nam je pomogao u razgovoru i dr Bernut (advokat) svojim savetima.
– Poslednji sastanak u Asuri smo imali u ponedeljak (18. 8. 2014.) i to u prisustvu zastupnika Grupe Mutuel, Nikole Pejića, gde smo sve ponovo raspravljali i konačno su nam posle "borbe" sa njima odobrili izlazak iz njihove firme osiguranja, ali traže još da im platimo što su nam slali betrajbunge 200 franaka što nama ne pada napamet, jer smo sve uredno i po zakonu postupili – kažu Snežana i Dejan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here