Odjeci Superkupa: Simeone zadovoljan, u Realu odahnuli zbog Ronalda

0

 Dijego Godin (Atletiko) je nadvisio Karvahala i Pepea (Real) u borbi za loptu
 

Pre početka utakmice je odata počast legendi "kraljevskog kluba" i svetskog fudbala Alfredu di Stefanu, a onda su se sučelila dva najbolja tima Evrope iz prošle sezone. I – očekivalo se više. Real je poveo u 81. minutu golom kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza, a sedam minuta kasnije je izjednačio Raul Garsija.
"Počeli smo utakmicu u skadu sa karakteristikama tima koji imamo. Igrali smo kako smo želeli, branili smo se i imali tri – četiri šanse za gol. Real je dao pogodak na kraju, ali uprkos tome imali smo snage da izjednačimo i šanse su sada 50:50", rekao je trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, koji je pohvalio igre Marija Mandžukića i mladog Saula.

Prvo poluvreme za zaborav, drugo mnogo bolje i na kraju rezultat kojim u Realu sasvim sigurno nisu zadovoljni pošto su ih minuti delili od pobede nad Atletikom. Ali, mnogo veća briga se pojavila još pre golova Hamesa Rodrigeza i Raula Garsije, pošto je Kristijano Ronaldo na poluvremenu morao van igre. Panika je zavladala među pristalicama šampiona Evrope koji su se uplašili da je Portugalac možda obnovio povredu kolena zbog koje je malo igrao u dva poslednja meseca prošle sezone, a pritom bio vidno limitiran u finalu Lige šampiona, pa i kasnije na Svetskom prvenstvu. Trener Real Madrida Karlo Anćeloti, ipak, uverava da nema razloga za brigu.
"Osetio je nešto, neku neprijatnost. Izveli smo ga preventive radi, ali očigledno nije ništa ozbiljno", rekao je Anćeloti.

 

Jedini gol na meču je dala baš Ronaldova zamena – Hames Rodrigez.
"Bio je dobar, uostalom, cela ekipa bila je konkretnija u nastavku meča. Gol koji je postigao dao mu je samopouzdanje. Mislim da smo kontrolisali utakmicu, igrali smo presing i zadovoljan sam izdanjem veznog reda. Na "Visente Kalderonu" Atletiko ima blagu prednost jer moramo da damo gol. Verujem da ćemo osvojiti Superkup ako budemo igrali kao u prvom meču", samouveren je Anćeloti.

 

Revanš utakmica je na programu u petak od 22.30 časova.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here