Odlazak Milijaša u “giganta” Manisu kao pokazatelj propasti srpskog fudbala!

0

U Srbiji bio dominantan, a sada je u ekipi koja držii "fenjer" Druge lige Turske: Nenad Milijaš, nekadašnji kapiten Crvene zvezde
 

Prošle sezone, Milijaš je bio lider tima, po mnogima najzaslužniji što je, posle godina posta, titula stigla na Marakanu. Odlično je Zvezdin "dirigent" počeo i u ovom šampionatu. Sjajnim golovima iz slobodnih udaraca i maestralnim asistencijama pomogao je četi Nenada Lalatovića da startuju šampionat sa tri pobede.

 

A onda je usledio šok – kapiten srpskog šampiona seli se u Drugu ligu Turske. Trener crveno-belih Nenad Lalatović u više navrata je isticao koliko mu nedostaje Nenad Milijaš. Njegovim odlaskom usledio je i pad u igri i rezultatima Crvene zvezde.

 

Još jedan bivši kapiten Zvezde u Manisi

Zanimljivo, u ovom turskom klubu igra još jedan bivši kapiten Crvene zvezde, Nikola Mikić. On je u Manisi već drugu sezonu.

Mnogi su se posle odlaska Milijaša pitali: "Pa gde u Drugu ligu Turske"? "Zar kapiten nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta treba da igra u "velikanu" Manisi?

 

Znalo se da je Zvezda dugovala Milijašu na stotine hiljade evra i da je pitanje trenutka kada će kapiten da "digne sidro". Mnogi su opravdavali ovaj potez da je Milijaš u poznim igračkim godinama (samo u Srbiji je veteran sa 31 godinom) i da mu je ovo poslednji momenat da dodatno zaradi dobrim ugovorom u pečalbi.

 

I kada se mislilo da Milijaš ide u ambiciozni klub koji će da se "prošeta" Drugom ligom i ekpresno uđe u elitni rang, uslediio je sunovrat. Posle osam kola, Manisa drži "fenjer" drugoligaškog karavana Turske sa samo četiri boda.

 

Nekada su kapiteni Zvezde odlazili u Real, Milan…najbolje lige Evrope, a danas?! Da se u Srbiji igra sve slabiji fudbal pokazuju i rezultati naših klubova u evro kupovima. Vojvodina, Jagodina i Čukarički završili su bitisanje u periodu godišnjih odmora kada većina šampionata nije ni počela. Partizan je mukom stigao do grupne faze Lige Evrope, a tamo na tri meča još nije postigao nijedan gol i trenutno drži "fenjer" grupe C.  A, Zvezda, kaznom UEFA, nije ni učestvovala u ovogodišnjim evro kupovima. Mnogi bi rekli, srećom!

 

Našim fudbalerima klubovi iz najjačih liga postaju sve više samo pusti san, a realnost Kazahstan, Azerbejdžan, Iran, Kina… Ako se trend nastavi, više ni tamo neće moći da unovče fudbalsko "znanje".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here