Lična arhiva
Slaviša Ivanović

Sa dubokom tugom rastajemo se od izuzetne osobe, velikog borca, neumornog rodoljuba, požrtvovane osobe, kažu Srbi iz Valdanja, gradića na severu Italije, povodom odlaska Slaviše Ivanovića, koji je preminuo u 55. godini.

Zemljaci će ga pamtiti po plemenitosti, ali i po dragocenim zaslugama u ujedinjavanju dijaspore u ovom regionu Italije. Slaviša je bio potpredsednik Inicijativnog odbora za osnivanje Saveza Srba Italije. Bio je osnivač i prvi predsednik Udruženja “Sveti Sava” u Valdanju. Preduzimljivi idealista je ostvario svoje snove.

– Njegove ideje i stavovi ispisani su njegovom rukom u Statutu Saveza, njemu na čast, a nama za nauk. Iza sebe je ostavio suprugu Zoricu i dve kćeri, dobre studentkinje i nadarene sportistkinje. Njima upućujemo reči utehe u ovom iznenadnom bolu sa kojim će se poneti stoički i hrabro, kako je to naš Slaviša činio. Šta reći više o velikom neimaru inventivnog duha, preduzetniku i bogoumilnom čoveku. Dragi naš prijatelju, neka ti je večna slava i hvala, sačuvano je mesto za tebe u rajskome naselju, prevremeno si otišao, ali ćeš nastaviti da zračiš kroz tvoje najmilije i živećeš dokle god te budemo čuvali u svojim sećanjima – izjavio je Đorđe Milanović.

Stadomir Perović ističe da će Slavišu pamtiti po tome što je bio istinoljubiv i umeren u svemu:

– Našem velikom prijatelju koji je uvek bio tu za nas, šaljemo poslednji pozdrav. Znamo da ćeš nedostajati svojoj Zoki, da ćeš teniske mečeve svoje talentovane ćerke pratiti kroz otkucaje njenog srca, da će suze tvojih mezimica još dugo boleti. Voleo si ih iznad svega…