Facebook: Sydney FC
Ninković i saigrači treniraju pod budnim okom trenera

Sidnej FK uveliko se priprema za azijsku Ligu šampiona, a istovremeno radi na tome da osigura i treninge u karantinu, po povratku iz Katara.

Šampion A-lige razmatra mogućnost da ne učestvuju u azijskoj LŠ, ako ne dobiju izuzeće od strogih mera restrikcija.

Nebesko-plavi, zajedno s Melburn Viktorijem i Pert Glorijem, trebalo bi da odigraju preostale mečeve grupne faze istočne zone takmičenja pogođenog kovidom, sledećeg meseca. Kako stvari stoje, sva tri kluba iz A-lige tražiće izuzeće od strogog karantina, kako bi mogli da treniraju za start A-lige nakon povratka.

Kampanja sidnejske ekipe najranije bi mogla da se okonča 4. decembra, ali ako prođu grupnu fazu, očekuje ih još kasniji povratak u zemlju.

Imajući na umu da 2020-21. sezona A-lige počinje 27. decembra, trener Stiv Korika zabrinut je zbog nametanja obaveznog 14-dnevnog karantina po povratku tima, što bi moglo dovesti do neprihvatljivog rizika od povreda.

Korika priznaje da klub razmatra opciju da uopšte ne otputuje na ALŠ, ako ne može da dobije potrebne dozvole.

Miloš Ninković na treningu Sidneja

– Radimo na tome s Vladom. Klub je preduzeo sve mere, ali prilično sam siguran da ćemo moći da se vratimo u karantin, i treniramo – rekao je on.

Ovakav tajming znači da bi ekipa Sidneja, ako dođe do četvrtfinala (zakazanog 10. decembra) i zabeleži pobedu, najverovatnije provela Božić u karantinu.

Prestižno azijsko fudbalsko nadmetanje ranije je pogodio koronavirus, uprkos strogim merama zdravstvene zaštite.

Al-Vahda se povukla pre nastavka takmičenja, pošto je nekoliko članova kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bilo pozitivno, dok su saudijski galaktikosi Al-Hilal povukli s turnira, jer nisu bili u stanju da sastave tim za završne utakmica u grupnoj fazi.

Vilkinson: Zaštititi igrače i upravu

Kapiten Sidneja i predsednik PFA, Aleks Vilkinson, naglasio je važnost toga da igrači ne budu izloženi riziku. 

– Klub želi da zaštiti igrače i upravu, i smanji rizik od zaraze. Zabrinjava činjenica da su pojedini timovi nili primorani da se povuku zbog korone. Siguran sam da će se stvari srediti, a mi ćemo se koncentrisati da odemo tamo i ostvarimo dobar učinak – istakao je on.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime