Odloženo suđenje Jeremić protiv Vučića

Vestionline, Tanjug
1
youtube.com/N1
Vuk Jeremić

Početak suđenja po tužbi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu do odluke Narodne skupštine o imunitetu predsednika Srbije, na koji se on, inače, nije pozvao.

Jeremić je predsednika Srbije i SNS tužio zbog izjave da je Jeremić šef međunarodne kriminalne grupe, a povodom istraživanja pojedinih medija o uplatama organizacije bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa na račun Jeremićevog Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

Hou se u SAD sudi u korupcionaškom slučaju vrednom skoro tri miliona dolara, a Jeremić, koji je na suđenje došao u pratnji trojice advokata, smatra da je predsednik Vučić pomenutom izjavom povredio njegovu čast i ugled, a da za to, kako je rekao novinarima, nema dokaze.

Jeremić je novinarima rekao da smatra da je današnje odlaganje dokaz da je izvršna vlast u dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku.

Dodao je da je predsednika Srbije tužio jer ga je, kako tvrdi, nazvao šefom međunarodne bande za šta, kaže Jeremić, nema nijedan dokaz.

– Vučić je rekao da je to čitao u novinama – rekao je Jeremić.

1 COMMENT

  1. Да Титови пионири имају част они бу се данас завукли у мишју рупу уместо да се експонирају у СРПСКОЈ скупштини.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here