youtube.com/Insajder Video
Milutin Jeličić Jutka

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, koje se sada održava u Osnovnom sudu u Kruševcu, ipak je odloženo, jer su svi Jeličićevi branioci na godišnjem odmoru. Zato je sudija odlučio da pretres odloži za 23. septembar.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud. Razlog su bile prevelike tenzije između pristalica obe strane u ovom sudskom procesu, koje su pretile da prerastu u fizički obračun.

Tako da se radilo o prvom ročištu od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz suda u Brusu. Međutim, za razliku od prethodnog suđenja kada je Jeličić došao sa čak pet advokata, na ovom je bio sam. Razlog je, kako je naveo predsedavajući sudija, jer su svi branioci na godišnjem odmoru.

Iako je Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, rekao da je na poslednjem pretresu rečeno da će se sledeće suđenje održati iako Jeličićevi advokati ne dođu, sudija Aleksandar Kocić je odlučio da se ipak odloži pretres. I Jeličić je izjavio da on ne bi mogao sam da se brani, jer se navodno vrši ogroman pritisak na njega.

Inače, suđenje u Kruševcu su pratili i predstavnici američke ambasade. Jer, kako smo saznali, zbog toga što je javnost u prethodnom periodu više puta upozoravala da je reč o kršenju ljudskih prava. Naredni pretres održaće se 23. septembra i u slučaju da Jeličićevi branioci ne budu prisustvovali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here