Odloženo suđenje Šariću zbog štrajka advokata

0

Nastavak suđenja 30. jula: Darko Šarić
 

Kako su rekli u Tužilaštvu, suđenje je odloženo zbog štrajka advokata iz Beograda koji traje pet dana i najave da će u sredu obustaviti rad i advokati u celoj Srbiji.

Na poslednjem suđenju grupi Darka Šarića prikazane su kopije dokumenata nađenih u kompjuteru optuženog Šarićevog advokata Radovana Štrpca.

 

Optuženi Šarić je na tadašnjem suđenju kratko rekao da mu je Štrbac bio advokat i da ga je on preporučivao kao advokata, ali da preporuka ne obavezuje. Odbrana je navela da dokumentacija pokazuje da je Štrbac izdavao naloge menadžmentu Gajdobre kao "savestan privrednik", a ne fiktivni vlasnik Gajdobre, a da tužilaštvo selektivno prikazuje dokumente koji mu idu u prilog.

 

Štrbac je odgovornost prebacio na svedoka saradnika Mileta Jerkovića, koji je sa svojom ćerkom Višnjom bio suvlasnik Gajdobre. On je naveo da ne postoji nijedan razgovor u kojem mu Šarić govori šta da poseje i šta da radi sa zemljom koja pripada Gajdobri.

 

Šarićev advokat Dejan Lazarević rekao je da tužilaštvo stalno pokušava da "provuče Šarića", ali da on nema nikakve veze s pranjem novca niti s Jedinstvom iz Gajdobre. Štrpčev advokat Dragan Plazinić rekao je da tužilaštvo "razvlači" i pokušava da prikaže što više dokumenata, a da ništa ne dokazuje.

 

Na suđenju su kao dokazi izvedene tužbe za naplatu dugovanja koje je Štrbac u ime Jedinstva podnosio Opštinskom sudu u Bačkoj Palanci, kao i odluke Trgovinskog suda u Subotici i Privrednog suda u Novom Sadu. Šarić je optužen za pranje 22 miliona evra, a u drugim postupcima i za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here