Tanjug/AP

Ambasadori zemlja članica EU odlučili da ne vrate Srbiju na listu zemlja kojima je na osnovu “bolje epidemiloške situacije” dozvoljeno putovanje u EU.

Na novoj ažuriranoj listi nema novih zemalja, niti bilo koje države sa Zapadnog Balkana, potvrdili su diplomatski izvori u Briselu.

Odluku ambasadora pisanom procedurom treba pa potvrde zemlje članice, a zatim i zvanično usvoji Savet EU 1. avgusta.

Prema saznajima Tanjuga, tokom avgusta neće biti zasedanja ambasadora EU, a lista će biti ažurirana po hitnom postupku samo u slučaju “drastične promene epidemiološke situacije” u nekoj od zemalja.

1 COMMENT

  1. Lepo je govorio drug Stari:”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez konflikta sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost. Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro, drugi za 18 meseci jedva da su uspeli 2 poglavlja otvoriti, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i (za koji i Crna Gora neće ni da čuje), moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja po kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja, i još moraju da trpe vizionara koji mašta kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije. Pre mnogo godina odlučili smo koji će Sloba da bidne vođa vascelog slobodnog srbskog roda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here