EPA-EFE/ESTELA SILVA

Finale Lige šampiona između Mančester Sitija i Čelsija igraće se na stadionu Dragao u Portu, iako je prvobitno planirano da domaćin meča za najvredniji trofej bude Istanbul. Zvanična potvrda od strane UEFA očekuje se vrlo brzo.

Kada je postalo jasno da Ataturk stadion u Istanbulu neće ugostiti finaliste elitnog takmičenja zbog situacije sa koronavirusom, UEFA je užurbano radila na pronalasku novog rešenja.

S obzirom da u finalu igraju engleski klubovi, ideja je bila da se ono održi na Vembliju, ali se zbog oštrih mera u Velikoj Britaniji odustalo i od te namere.

Na kraju je odlučeno da se borba za „ušati“ pehar drugu godinu zaredom održi u Portugaliji, koja je na zelenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva, kada je reč o putovanjima. Posle Lisabona i Luža prošle sezone, ovoga puta će Dragao u Portu biti domaćin najveće utakmice evropskog fudbala.

Iz UEFA vode intenzivne razgovore sa portugalskim vlastima da se dozvoli prisustvo 20.000 ljudi na tribinama (ukupan kapacitet stadiona je 50.000). Nešto više o tome znaće se u narednim danima.

Finale je na programu 29. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here