Fudbaler Kelna Sava Aranđel Čestić odlučio je da nastupa za mladu reprezentaciju Srbije. Ima 20 godine i dobio je poziv selektora Ilije Stolice.

Međutim, iako je izabrao da nastupa za Srbiju, koja mu je zemlja porekla, kaže da nemačka reprezentacija nije odustala od njega.

– Mene su u isto vreme pratili i Nemačka i Srbija, a Srbija je bila konkretnija, na moju veliku radost. Rekao sam već, dolazio sam na ranija okupljanja u mlađim selekcijama. Imao sam poziv iz obe zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao sa ljudima iz FSS. Odlučili smo zajedno da je za mene najbolje da igram za Srbiju, rekao je mladi štoper za ,,Kurir“, i dodao:

– Mnogo mi znači, lepa je stvar igrati za zemlju svojih roditelja. Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja mlađih selekcija. Mislim da se u Srbiji ozbiljno radi s mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svetskog šampiona, jasan je on.

Iako je srećan zbog crveno-plavo-belog dresa, njegov krajnji cilj se nastup za seniorski tim, bilo on nemački ili srpski.

– Da li će to biti Srbija, ili Nemačka, videćemo… Nemci su i dalje uporni, ne odustaju, ali je Srbija u prednosti. Što se tiče Dragana Stojkovića, znam da je veliko ime, legenda srpskog i svetskog fudbala. Drago mi je što veruje u mlade igrače i što želi da im pruži šansu, istakao je Čestić.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija startuju na jesen, ali pripreme ,,orlića“ počinju već 30. marta u Alanji, na meču protiv Turske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here