Izvor: B92/Depositphotos/Yarr65

Poslanica Demokratske partije Kosova Ariana Musljiu-Šoši izjavila je da je štetna svaka odluka Kosova, uključujući i pitanje registraskih tablica, koja je doneta bez koordinacije sa SAD i EU. 

Ona je rekla da DPK podržava odluku kosovske vlade o registarskim tablicama, ali da nije pravi trenutak za donošenje te odluke.

Na pitanje o francusko-nemačkom planu, poslanica DPK je rekla da poslanici nemaju zvanične informacije i da je Aljbin Kurti dva puta odbio Skupštinu kada je zatraženo da iznese informacije o tom planu.

Što se tiče dijaloga, kaže da treba da postoji okvir dijaloga, platforma, da se zna kada treba da se završe pregovori. Dodala je da se o tome ništa ne zna, pošto Vlada nije dala informacije. Musljiu-Šoši kaže da bi priznanje u centru trebalo da bude ključno za dogovor sa Srbijom.

Povodom odlaganja poseta vladinih zvaničnika SAD, dok tamo borave opozicioni lideri Ljumir Abdidžiku i Memlji Krasnići, Musljiu-Šoši ocenjuje kao prve sankcije SAD prema kosovskoj vladi.

Musljiu-Šoši je reagovanja ministarske spoljnih poslova Donike Gervale o padu raketa u Poljskoj nazvala skandaloznom izjavom, jer se u tom trenutku nije znalo čija je raketa.

Musljiu-Šoši je upitala vladu o povratku Srba u Skupštinu i navela da vlada treba da pokaže da li je napravila dogovor za nove srpske poslanike ili je njihova volja da se vrate.

Što se tiče izbora, poslanica DPK kaže da oni nisu rešenje i da opozicija, čak i ako hoće, nema dovoljnu snagu da ruši vlast.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here