Odmor na moru i u zavičaju

0

– Na odmor idem sa porodicom 25. jula jer moram da nešto završim u firmi kako bih ispuno normu prema mušterijama. Idem prvo kući, imam svadbe, rođendane itd. Iskoristiću neki dan i otići na more sa familijom, mada, iskren da budem, nigde mi nije lepše nego u mom Stublu sa društvom i prijateljima. Svakog dana se nešto dešava – kaže Nikola Radomirović, metalostrugar iz Obervintertura.

 

Milisav odlazi, Ranko u avgustu

Milisav Đurić živi u Bileru kraj Apencela, a radi Herisauu u firmi Cilander gde se proizvodi tkanina.
– Na ferije krećem danas i najmanje ću biti kući jer ću da obiđem pesnička događanja od Vlasine do Niša. Dole ću da ostanem do 10. avgusta – kaže Milisav, predsednik Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj.
Ranko Vasić je rodom iz Bjelovara i u Švajcarsku je došao daleke 1979. godine. Živi u Nojhauzenu i radi kao lagerist na kontroli robe u firmi IVF u Nojhauzenu.
– Odmor ću koristiti tek od 10. avgusta. Pošto nemam decu u školi, idem kasnije na ferije. Ferije ću koristiti u rodnom Bjelovaru i ostaću desetak dana – veli Ranko Vasić iz Nojhauzena.

– Na odmor letim sutra (nedelja) i idem za ženom na more u Izrael. Čuo sam da je veća koncentracija soli u Mrtvom moru dobra za reumu i kožne bolesti. Obići ćemo i Jerusalim. Do sada sam bio u dvadeset i jednoj državi, od Amerike, preko Azije do Afrike. Kad mogu da radim, mogu i da odvojim jednu platu i da idem sa ženom na zaslužene ferije. Inače, kad se vratimo iz Izraela radiću jednu nedelju i onda idemo tri nedelje u rodnu Manastiricu – kaže Dragiša Jovanović iz Nekera. Već 30 godina radi u firmi Tref u Degershajmu i, kako kaže, nikada za sve to vreme nije bio ni dana na bolovanju.

Slavica Mitojević iz Šenenverda, rodom iz Jabukovca kod Negotina, ovog vikenda kolima putuje u rodno selo i ostaće tamo tri nedelje.

 

U Ranovac, pa u Grčku

Bojan Fusuljević iz Gosaua, u Švajcarsku je došao 2001. godine i već 14 godina radi u firmi za preradu plastike Petroplast-Vinora.
– Na ferije krećemo krajem ove nedelje. Prvo idemo u Ranovac dve nedelje, a posle nedelju dana u Grčku, u Halkidiki – Atos. Na more idemo sa prijateljima familijom Milić i našom familijom Fusuljević koja dolazi iz Nemačke – kaže Bojan Fusuljević iz Gosaua, predsednik SFD Homolje.

– Svadbu organizujemo 29. jula našem sinu Silvanu i snaji Silvani – kaže Slavica Mitojević koja već godinama radi u kantonalnoj bolnici u Arauu i živi u Šenenverdu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here