Odnosi sa Bečom najbolji u poslednjih sto godina

0

Srbija u Beču dobila podršku za ekonomske i političke reforme: Aleksandar Vučić
 

Premijer je naveo da su njegovi domaćini u glavnom gradu Austrije pokazali da se Srbija dozivljava na mnogo drugačiji način, nego što je bilo do skora i poručio da tu priliku Srbija mora da iskoristi.

 

"Baš na stogodišnjicu Prvog svetskog rata, dočekali su nas kao prijatelje", rekao je Vučić u Beču u razgovoru za RTS.

 

Prema njegovim rečima, u Beču se tokom posete sa mnogo uvažavanja govorilo o reformskim planovima Srbije i pružena je puna podrška neophodnim ekonomskim i političkim reformama u Srbiji.

 

"Razgovarali smo sa predstavnicima industrijalaca, sa brojnim privrednicima, rekao bih sa najznačajnijim austrijskim kompanijama – neke koje već imaju svoje biznise u Srbiji, neke koje planiraju da dođu našu zemlju", dodao je premijer Srbije.

 

"Mislim da tu priliku treba da iskoristimo, jer samo boljim i drugačijim imidžom, većim uspehom koji postignemo u inostranstvu, uspećemo lakše da privučemo investitore i da našu ekonomiju podignemo", podvukao je Vučić.

 

Srpski premijer je istakao da je Srbija, prvi put, po bruto društvenom proizvodu najjača na Zapadnom Balkanu.

 

"Daleko smo od životnog standarda jedne Hrvatske, i po visini plata i po visini penzija, ali po prvi put je Srbija po ukupnom BDP-u najjača ekonomska sila na Zapadnom Balkanu", naveo je Vučić.

 

Srbija će, takođe, prvi put ove godine, po projekciji iz prva četiri meseca, imati najveću razmenu sa Austrijom od svih zemalja Zapadnog Balkana umesto Hrvatske, rekao je Vučić, ocenjujući da to nije lako, imajući u vidu ogromnu razmenu koju Hrvatska ima sa Austijom.

 

"To govori o tome da Srbija u jednoj sferi ima zaista dobar i veliki uspeh, a to je povećanje izvoznih kapaciteta", zaključio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here