Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije objavio je spisak igrača koji će 12. novembra u Den Hagu igrati protiv Holandije u okviru prvog kola Svetske lige.

 

Na spisku se nalaze Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Posle ček pet godina u reprezentaciji našao se Stefan Živojinović koji je poslednji put čuvao mrežu nacionalnog tima na Svetskom kupu u Almatiju 2014, kada je i proglažen za najboljeg golmana.

– Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo. Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega – rekao je selektor Dejan Savić.

Treća ekipa u grupi je Hrvatska, a od ove godine se igra jednokružno. Srbija će biti domaćin Hrvatskoj 29. decembra, a „kockasti“ dočekuju Holandiji u februaru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime