Omega production
Detalj sa snimanja filma "Košare"

Sa producentima iz “Omega Production” i rediteljem Balšom Ðogom dogovoren je novi termin medijacije u prostorijama Filmskog centra, a povodom snimanja filma “Košare”, piše u izjavi Gordana Matića, direktora FCS.

Matić navodi da je od presudnog značaja uspostavljanje neometanog dijaloga obe strane u sporu, i to kroz postojeće institucionalne okvire, koje predviđa mehanizam medijacije Filmskog centra Srbije.

– Imajući u vidu veliko interesovanje, a u skladu sa transparentnim radom Filmskog centra, izvestićemo javnost o rezultatima sastanka, nakon završetka medijacije – napominje Matić.

Medijacija povodom filma “Košare” u Filmskom centru Srbije, a koja je zakazana na zahtev reditelja Balše Ðoga i producenata iz “Omega produkcija” prekinuta je 25. avgusta nakon dolaska nepozvane i nepoznate osobe u vojnoj uniformi koja je želela da prisustvuje medijaciji.

Nesuglasice između reditelja i producenata traju već nekoliko dana na društvenim mrežama i putem medija, a Ðogo je rekao da se nada da će se svi potruditi da se neslaganja prevaziđu, a da će novac namenjen projektu biti utrošen na način na koji je to predviđeno u prvobitnim planovima, “te da će priča o Košarama ipak ostati iznad svega”.

Nesuglasice su, inače, počele kad je Ðogo na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je od producenata stigao “ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga lakšim da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi”, na šta on nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su zbog toga odlučili da s njim prekinu saradnju i najavili su da će predstaviti novog reditelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here