Određen pritvor rukovodiocima iz zdravstva

0

Istraga je pokrenuta protiv bivšeg člana veća Gradske uprave Beograda Vladana Šubarevića, koji je od 2007. do 2008. godine bio zadužen za zdravstvo, suvlasnika i direktora preduzeća "Resip Medikal Suplajs" iz Zemuna Slobodana Paunovića i direktora predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji Đovanija Akroljanija.

 

Posle saslušanja osumnjičenih, istražni sudija pokrenuo je istragu i protiv bivšeg direktora KBC "Bežanijska kosa" Nikole Milinića i njegovog pomoćnika za nemedicinske poslove Dobrile Vekić, direktora Specijalne bolnice "Sveti Sava" Milana Savića, nekadašnje direktorke palilulskog Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" Jasminke Jelić i bivšeg direktor KBC "Zvezdara" Zorana Ivankovića.

 

Osmorici osumnjičenih pritvor je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi, uticajem na svedoke, mogli ometati tok istrage i zbog naročito teških okolnosti pod kojim je delo izvršeno, dok je Akroljaniju pritvor određen i zbog opasnosti od bekstva.

 

Kako je ranije saopštila policija, Šubarević je osumnjičen da je kao član veća zadužen za zdravstvo Gradske uprave Beograda, od 1. juna 2007. do 1. juna 2008. godine "organizovao kriminalnu grupu, koja je imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti".

 

Šubarević je za članove grupe, Paunovića, "suvlasnika i direktora preduzeća ‘Recipe medikal suplajz" iz Zemuna i Akroljana, direktora predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji, sačino plan delovanja", navedeno je u saopštenju.

 

On je direktoru i pomoćniku direktora za nemedicinske poslove KBC "Bežanijska kosa" Miliniću i Vekićevoj, direktoru specijalne bolnice "Sveti Sava" Saviću, direktorki palilulskog Domu zdravlja Jelićevoj i direktoru KBC "Zvezdara" Ivanković, "omogućio dobijanje sredstava za nabavku nameštaja iz budžeta Skupštine grada".

Šubarević "je od njih zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja, sprovedu u što hitnijem postupku, izbegavajući javnost i prema strogo definisanim tehničkim karakteristikama i uslovima".

 

Time je "omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke za zastupnike italijanske firme ‘Vernipol’, naveo je MUP, dodajući da je osumnjičeni time, zajedno sa "Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here