Odvalilo se brdo kod Prokuplja (VIDEO)

Vestionline
0
commons.wikimedia/Katarina Z
Prokuplje

Kao posledica nedavnog nevremena i nove kiše koja je pola sata padala u Prokuplju, deo brda na izlazu iz grada završio je na magistralnom putu Niš-Priština.

Najgore su, kako navodi portal Prokuplje na dlanu, prošli stanari u zgradi koja se nalazi na početku ulice Bate Stefanovića. Ona je nedavno asfaltirana, ali je zbog tih radova podignut nivo ulice za oko 20 centimetara, pa je dotadašnji kanal za atmosferske padavine bukvalno potpuno zatvoren.

Navodi se da sada sve padavine niz ovu strmu ulicu direktno ulaze u zgradu i stanovi u prizemlju već drugi put za mesec dana su pod vodom.

Stanovnici zahtevaju da se po hitnom postupku reši problem, ili će, kako najavljuju, da tuže lokalnu samoupravu za štetu koja im je naneta i koja, boje se, neće biti jedina.

Pozivajući s na svoja saznanja, portal navodi da voda od asfaltiranja ulazi i u podrume zgrada u Ulici Vojvode Mišića. I u Ulici “9. oktobra”, sa novim kišama je ponovo došlo do zagušenja kanalizacionih otvora i voda se izlila na kompletnu ulicu.

Jedan čitalac je javio da voda potkopava asfalt kod Doma JNA i da je stanje takvo da je neophodna urgentna sanacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here