EPA/Sergei Ilnitsky

“Ministarstvo odbrane Rusije nema pouzdane informacije o načinu na koji su SAD sprovele operaciju uništavanja vođe Islamske države u Idlibu Abu Bakra el Bagdadija”, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

– Ne znamo ništa o bilo kakvoj pomoći američkim avionima u vazdušni prostor Idliba u cilju operacije – dodao je Konašenkov.

Tramp je na konferenciji za novinare, na kojoj je potvrdio da je ubijen Bagdadi rekao da je Rusija američkim avionima otvorila vazdušni prostor koji kontroliše iznad sirijskih teritorija.

Konašenkov je dodao i da nisu zabeleženi vazdušni napadi američke avijacije ili koalicije predvođene SAD u Idlibu ni danas ni prethodnih dana.

– Nakon što je sirijska vojska uz podršku ruskih vazdušno-kosmičkih snaga konačno uništila ID, ponovna „smrt“ njihovog lidera nema apsolutno nikakvog značaja za situaciju u Siriji, niti delovanja preostalih terorista u Idlib – precizirao je Konašenkov.

El Bagdadi, čije je pravo ime Ibrahim Avad Ibrahim el Badri, poznat je kao vođa terorista od 2014. godine, kada je iz džamije u zarobljenom Mosulu proglasio stvaranje „islamskog kalifata“ na Bliskom istoku. Od tada su mediji više puta objavljivali informacije o njegovoj likvidaciji, ali one nisu potvrđene.

 

1 COMMENT

  1. Na Zapadu nista novo. Ciste djubre zasobom, ne ostavljaju tragove. Potrosna roba koja je odradila svoj posao i nema vise dokaza. Kada ce se ljudi naruciti da njima nema verovati. Poz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here