EPA/Facundo Arrizabalaga
Kraljica Elizabeta II

Bakingemska palata izdala je saopštenje kao odgovor na intervju koji su Megan i Hari dali Opri Vinfri.

U saopštenju se navodi da su “pokrenuta pitanja, a posebno ona o rasama, zabrinjavajuća”.

Kraljica je rekla da će optužbe za rasizam u kraljevskoj porodici biti „shvaćene vrlo ozbiljno”.

Saopštenje je usledilo posle emitovanja televizijskog intervjua, u kojem je par detaljno obrazložio svoje razloge zbog kojih je napustio život u kraljevskoj porodici.

U saopštenju izdatom u ime kraljice Elizabete Druge, navodi se da je „cela porodica tužna kada je saznala koliki su zaista životni izazovi bili poslednjih nekoliko godina za Harija i Megan”.

“Pokrenuta pitanja, posebno ona u vezi sa rasama, su zabrinjavajuća. Shvataju se vrlo ozbiljno i porodica će im se obratiti privatno. Hari, Megan i Arči će uvek će biti veoma voljeni članovi porodice”, dodaje se u saopštenju.

Megan i Hari su u januaru prošle godine najavili da će se povući iz kraljevskog života.

Međutim, njihov intervju sa jednom od najpopularnijih američkih novinarki, ukazao je na razloge zbog kojih je par rešio da napusti kraljevski život, uključujući tvrdnje o rasizmu i propuste da se deluje u vezi sa mentalnim zdravljem vojvotkinje, koja je rekla da je „bila upozorena kada je tražila medicinsku pomoć zbog suicidnih misli”.

Među optužbama protiv kraljevske porodice su i tvrdnje o tome da je, dok je Megan bila trudna, bilo „zabrinutosti i razgovora o tome koliko bi njegova koža mogla biti tamna kada se rodi”.

Tokom intervjua, par je objasnio da u komentarisanje te vrste nisu bili uključeni ni kraljica ni vojvoda od Edinburga.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime