EPA/Alexei Druzhinin
Vladimir Putin

Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je visokorangirani diplomatski izvor za TASS.

– Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan – rekao je neimenovani diplomata.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju, prenose agencije.

Napad na softver kompanije Solar Vinds omogućio je hakerima da pristupe hiljadama kompanija i vladinih agencija koje taj softver koriste.

1 COMMENT

  1. A STA TO VI IMATE SEM ORUZIJA, DA IM NECETE MOZDA UGROZITI EKONOMIJU.VI SAMO SE MOZETE TAKMICITI SA AMERIMA KO IMA BOLJE NAURZANJE A OSTALO STE NULA PO EKONOMIJI.A OVI AMERI DIPLOMATI KOJI SU U RUSIJI JEDVA CEKAJU KAD CE DOBITI NOGU DA IDU KUCI.

  2. Pa vlado zato tako se i ponašaju jer im ugrožavaju ekonomiju. I ako je neko nula i mula to su ameri i ti sa njima put pod noge ameri i ćao iz Rusije a ti sa ovog portala i nedaj Bože da si u Srbiji i iz Srbije.

  3. Ruci su nemocni. Stalno kukaju. Boze, kakvi su mekusci. Oni ce ofarbati parking kao pre . Plase se da odgovore USA. Pre ovih sankcija su reklu , odgovoricemo i NISTA.
    Opet nista. Kakvi mekusci. Putin prodaje maglu samo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here