EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI
Dritan Abazović

“Ako Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, mogu već danas da zakažu sednicu Skupštine”, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni su se oglasili povodom zajedničkog saopštenja DF i Demokrata.

“Iz zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Izbor Tužilačkog saveta ne sme da bude deo političkih kalkulacija bilo koga političkog subjekta, a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. Međutim, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene – poručuju iz URE.

Oni pozdravljaju, kako kažu, sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori.

– Javnost je dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa. Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore – poručuju iz URE.

Navode da URA ni za jotu neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine.

– Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik – zaključuje se u saopštenju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime