Youtube/RTS

Novi “požar” u fabrici “Sloboda” u Čačku zapravo nije bila eksplozija već paljenje baruta koje je u trenutku bljesnulo, tvrdi direktor te fabrike.

U fabrici namenske industrije ”Sloboda” u Čačku sinoć se zapalio komad baruta, ali to nije izazvalo požar niti eksploziju, rekao je Tanjugu generalni direktor te kompanije Zoran Stefanović i dodao da bi radnici sutra trebalo da se vrate na posao.

– U pitanju je pripala sitnog komada baruta, to je bljesnulo u trenutku, ali nije bilo požara niti eksplozije. Naše dežurne ekipe su bile na licu mesta i mogle su to da osmotre – rekao je Stefanović.

On je naveo da se očekuje da će u toku dana nadležni organi, u konsultaciji sa rukovodstvom fabrike, dati odobrenje da se radnici sutra vrate na posao. Stefanović je rekao da je požar, koji je izbio u fabrici u noći izmedju četvrtka i petka, ugašen, a da specijalizovane ekipe treba da pregledaju deo fabrike u kojoj se dogodila eksplozija.

– Nadam se da će ekipe sutra početi da rade. Danas pravimo strategiju, ima zagadjenog terena van kruga fabrike, u blizini mesta eksplozije, prvo bi trebalo to sanirati – naveo je Stefanović.

Pojedini mediji objavili su da je u fabrici “Sloboda” noćas došlo do još jedne jače eksplozije i požara. U magacinu te fabrike je u noći izmedju četvrtka i petka došlo do serije detonacija i požara, ali niko nije povredjen.

1 COMMENT

  1. “U pitanju je pripala sitnog komada baruta, to je bljesnulo u trenutku, ali nije bilo požara niti eksplozije. Naše dežurne ekipe su bile na licu mesta i mogle su to da osmotre – rekao je Stefanović”.
    Stvarno posten i tacan neki covek. Preko 100 000 stanovnika Cacka i okoline, slusali eksplozije, skoro celu noc, a direktor daje ovakvu izjavu. Da ima zakona u ovoj drzavi, ovaj bi bio iza brave jos iste noci, dok su trajale eksplozije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here