Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je tokom razgovora sa ambasadorkom Kosova da su međusobni odnosi prijateljski i dobrosusedski, bez otvorenih pitanja i sa značajnim potencijalom za njihovo unapređenje.

On je poručio je da bi dalji napori za regulisanje ustavnog položaja crnogorske manjine na Kosovu bili dodatni impuls međudržavnim odnosima.

Prema rečima Đukanovića, Crna Gora s pažnjom prati sve što se događa na relaciji Beograd-Priština, uz interes da se dođe do sporazuma i trajne stabilnosti u čemu će, kako je kazao, Crna Gora uvek biti konstruktivan partner.

“Ambasadorki Kosova je preneo podršku za evropsku i evroatlantsku perspektivu te države uz uverenje da je zajednička budućnost regiona u porodici ujedinjene Evrope”, naveli su iz Službe za informisanje.

Hodže je zahvalila na, kako je kazala, sveobuhvatnoj podršci u istorijskim momentima za Kosovo i kontinuiranoj pomoći u gradnji subjektiviteta zemlje. Ona je naglasila jasno opredeljenje Kosova ka evropskoj i evroatlantskoj perspektivi uz posvećenost miru i stabilnosti regiona i dobrosusedskoj saradnji.

Hodže je navela da su kosovske institucije posvećene da prijateljske odnose prošire i ojačaju u svim sferama od obostranog interesa. Te institucije su, kako je kazala, posvećene i rešavanju ustavnog položaja Crnogoraca na Kosovu, koje smatraju dodatnom vrednošću, i za šta volja postoji.

3 COMMENTS

  1. Toj budali je bolje da cuti! I tako su mu dani odbrojani, koliko se razumem u citanje izmedju redova.

  2. Ovde nešto veliko se sprema od strane NATO USA i EU na strani Kosova stoji uz veliki podršku zemlje regiona koji bi uskočili na pomoč naprimer Slovenija,Makedonija,Hrvatska,Albanija ovo neznači malo izgleda da gubimo tlo pod nogama nismo svesni toga dok mi idalje mislimo dasmo naj pametniji.

  3. Sta je to cudno? Pa priznali su kosovo i uveli rezoluciju o genocidu. Kad ce Srbi da shvate da nemaju NIKOGA osim sebe samih? Meni je samo i dalje krivo sto Crnogorci kod nas studiraju kao i mi, a mi kod njih placamo kao stranci!?!?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here