Mitropolija crnogorsko-primorska
Epsiskopski savet SPC u Crnoj Gori

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori apelovao je na sve učesnike izbornog procesa da “do kraja pokažu mudrost i odgovornost” i da, posle pobede na izborima, formiraju Skupštinu i Vladu.

U saopštenju sa sednice Episkopskog saveta SPC, održanog u manastiru Ostrog, navodi se da se od učesnika na izborima očekuje da pokažu duh “samožrtvenosti, solidarnosti i međusobnog razumevanja i da budu svesni istorijskog značaja trenutka, napora i žrtava koji je naš narod uložio u ovu pobedu”.

Ističe se da su članovi Episkopskog saveta SPC Crne Gore zahvalni “vernom narodu” što je višemesečnim dostojanstvenim litijama istrajao u odbrani ljudske slobode, Crkve i njenih svetinja.

Iz Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori čestitali su građanima to što su, kako se navodi, na izborima 30. avgusta “pokazali dostojanstvo, zrelost, mudrost i čovečnost”, jer su pokazali i sebi i svetu da i u uslovima povišenih tenzija izborni proces može da se sprovede mirno i bez incidenata.

“Posebnu blagodarnost i čestitke dugujemo svim građanima Crne Gore koji su čuli vapaj Crkve i posle 75 godina slobodno glasali protiv totalitarizma onih koji su usvojili jedan zakon koji je imao nameru da ugrozi samo biće Crkve, njeno duhovno i materijalno nasleđe i opljačka crkvenu imovinu”, poručuje se u saopštenju.

Episkopski savet je zahvalio svima koji su “odneli istorijsku pobedu za Crnu Goru i njen narod”, ali je i čestitao onima koji su se “dosledno borili za demokratizaciju Crne Gore”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here