EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović potvrdio je da je uhapšen navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan.

Abazović je pozdravio akciju policije i kazao da je to najveći uspeh, jer je kako ističe, reč o kriminalnim grupama koje imaju regionalni značaj.

– Moje čestitke nastavljamo i dalje. Ruka pravde je definitivno krenula – rekao je Abazović i dodao da, ako ne bude opstrukcija, će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom.

– Obećali smo građanima da mafija neće vladati Crnom Gorom i to se ostvaruje – kazao je Abazović i dodao da, ako ih neko ne spreči u tome – to će i biti činjenica.

Abazović je naveo da je nova vlada obećala da će borba protiv organizovanog kriminala biti prioritet.

– Ja ne bih želeo da ulazim u detalje, jer akcija nije završena – kazao je Abazović i dodao:

– Akcija se nastavlja u narednim satima i danima, imaćemo jasniju sliku oko značaja slučaja.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, uhapšeni su u Kotoru u policijskoj akciji, rečeno je iz vrha Uprave policije.

Osim njih, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su još tri osobe, a tragaju za još nekoliko članova i organizatora te kriminalne grupe.

Jedan član organizovane kriminalne grupe “kavači” uhapšen je u Pljevljima.

Među uhapšenima je i kum drugog navodnog vođe kavčana, Radoja Zvicera.

Iz vrha Uprave policije nezvanično je rečeno da su uhapšeni sumnjivi za planiranje i izvršenje likvidacija. U istoj akciji policija traga za Radojem Zvicerom.

Kašćelana sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Policija je jutros zvanično saopštila da preduzimaju planske aktivnosti usmerene prema kriminalnim grupama.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Taj Kotoranin sa slobode se branio od optužbi da je izvršio krivično delo – zelenašenje. Kašćelan je krajem juna 2016. godine ranjen u Novom Sadu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here