EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom i direktorom policije Samedinom Mehmetijem, kao i policajcima koji su povređeni u akciji policije na severu Kosova 13. oktobra, prenosi Koha.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta premijera, Kurti je izrazio žaljenje zbog napada na policijske službenike, ističući da “kriminal i kriminalne grupe neće da biti tolerisane” i da će Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti da obavlja svoje dužnosti.

– Ova policijska akcija koja je sprovedena i u Prištini, Peći i Južnoj Mitrovici prošla je bez problema, osim u Severnoj Mitrovici. Tamo su se okupljale organizovane kriminalne grupe, stvarale barikade raznim prevoznim sredstvima, koristile gasne boce, šok bombe, pucnje i ručne bombe, kako bi sprečile i napale policijske i carinske službenike koji su obavljali službenu dužnost – rekao je Kurti.

Prema saopštenju kabineta premijera, ocenjen je napredak policijske operacije u cilju sprečavanja i suzbijanja krijumčarenja u pojedinim regionima Kosova, kao i profesionalne akcije policijskih službenika sprovedene u saradnji i koordinaciji sa Carinom Kosova i pravosuđem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here