EPA/Georgi Licovski
Milo Đukanović

Populistička, politikantska reakcija Zdravka Krivokapića je ispod svakog nivoa, poručuje predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

– Ali, njegov problem. Nisu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju, i daljem podrivanju sistema i državnih institucija – napisao je Đukanović na Tviteru.

– Moraju se naučiti da Skupština ne može donositi odluke bez kvoruma, i da se mimo zakonske procedure ne može potvrditi mandat novom poslaniku bez prethodno pozitivnog mišljenja DIK. O radničkim pravima i drugim posledicama po bankarski i ekonomski sistem morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke. Ne može ih amnestirati od odgovornosti demagoški pokušaj da za to okrive mene. Nisu oni pozvani da sude da li sam prekršio Ustav. To neka izvole proveriti pred nadležnom institucijom – Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo – rekao je Đukanović i dao dobronameran savet:

– Ne sudite o tome što ne znate. I ne branite vi Crnu Goru od mene. Na kraju, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate – poručio je crnogorski predsednik.

Da podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je danas na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020, među kojima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti.

Ubrzo su se oglasili i predsednik i potpredsednik crnogorske Vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here