Hadži Marko Vujičić
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije reagovao je na protest koji se danas održava na Cetinju protiv njegovog ustoličenja planiranog 5. septembra.

– Ako su spremni da razgovaraju, da mi kažu da nisam u pravu, slobodno neka dođu. Ali ja ne mogu da grajem ovdje ispred Cetinjskog manastira, hoću da razgovaramo. I kome god je nešto nejasno u vezi moje službe, ja sam spreman da razgovaram. I spreman sam da odgovorim, i vidim da mogu na svako pitanje da im odgovorim.

Mene ne šalje crkva Srbije, mene ne šalje nijedna država, mene šalje Srpska pravoslavna crkva, mene priznaje moje sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske i vjerujući narod Crne Gore. Ja nisam izvanjac, ja sam rođen u Crnoj Gori, građanin ove države”, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

On je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) sa sveštenstvom služio liturgiju u Cetinjskom manastiru.

On se, kako su dodali iz MCP, osvrnuo “na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori povodom njegovog predstojećeg ustoličenja na Cetinju i pozvao sve na preobraženje, na šta nas priziva sam praznik Preobraženja, da se preporodimo, ispunimo Božije milosti i svjetlosti, Božije ljubavi, pravde i dobrote”.

Ustoličenje Joanikija je najavljeno za 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here