EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da paljenje srpske zastave u Tirani ne služi na čast, ali i da ne veruje da je iko od učesnika protesta išao na protest samo da bi palio zastavu, prenosi Reporteri.

– Sigurno je bilo nekih koji su bili uzbuđeni i iz emocija su to uradili. Naravno, ne služi nam na čast da palimo zastave. Napadanje zastava se dešavalo u prošlosti. Ostavimo to prošlosti – rekao je Pacoli na T7 televiziji.

Govoreći o inicijativi “Otvoreni Balkan” on je rekao da je podržava jer smatra da svugde gde se Kosovo izjednačava sa drugim zemljama, to je dobro za Kosovo.

Pacoli je kazao i da su ga Amerikanci, dok je bio ministar spoljnih poslova, zvali da učestvuje u inicijativi “Otvoreni Balkan” u Ohridu, ali da mu to nije dozvolio tadašnji premijer Ramuš Haradinaj, prenosi Gazeta ekspres.

– Direktno me je zvao ambasador. Počeo sam da se pripremam i pozvao vozača da krene. Pozvao sam premijera (Ramuša Haradinaja) i on mi je rekao da ne idem. Rekao je: “Ne idi, jer ja ne znam ništa drugo, vrlo bih voleo da znam ove stvari” – rekao je Pacoli.

Kako je rekao, američki ambasador mu je tada rekao da je pogrešio i da bi to trebalo da se popravi sa premijerom.

– Žao mi je što nisam pokušao da ubedim premijera da prisustvuje tom sastanku – dodao je Pacoli.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here