Za razliku od ranijih godina kada smo najvažnija fudbalska takmičenja Evrope redovno poratili na kanalima Javnog servisa, ove godine je situacija drugačija, jer je Euro rezervisan za određeni broj ljudi. 

Naime, mnogi navijači ostali su u šoku kada su videli da utakmice na EP neće moći tako lako da prate, odnosno da Radio-Televizija Srbije nije ta koja direktno prenosi utakmice, već je to “Junajted medija” na čijim kanalima mečeve gledaju oni koji su njihovi pretplatnici.

Ove godine, prvenstvo se održava u 11 zemalja, a iako Srbija ne učestvuje, navijači su željni dobrog fudbala, koji ne mogu da prate na Javnom servisu. Tim povodom oglasio se RTS i objasnio o čemu se zapravo radi:

– Radio-televizija Srbije na sve raspoložive načine pokušala je da obezbedi prenos tekućeg Evropskog prvenstva u fudbalu, kako bi svi građani Srbije, kao i prethodnih godina, mogli da prate ovaj fudbalski događaj na Javnom servisu.

Od ranije je poznato da su prava prenosa ovog prvenstva u vlasništvu “Junajted grupe”, koja nikada nije ponudila prava prenosa RTS-u.

Iako nismo dobili ponudu za otkup prava, RTS je na svoju inicijativu pokrenuo razgovore sa više ljude iz “Junajted grupe”. Poslednji put, 21. maja, uživo na sastanku između generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i izvršne direktorke kompanije “Junajted medija” Aleksandre Subotić, RTS je predao dopis i zvaničnu ponudu za otkup prava na prenos EP.

Odgovora na ponudu nije bilo, pa je generalni direktor RTS-a 10. juna još jednom uspostavio kontakt sa izvršnom direktorkom “Junajted medije” i u telefonskom razgovoru upitao da li ćemo dobiti odgovor na našu ponudu.

Odgovor je glasio: “Nemam ponudu za vas za EP”.

Na zahtev da tu odluku dobijemo i zvaničnim putem, Aleksandra Subotić niti SMS porukom, niti zvaničnim dopisom, nikada nije odgovorila.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here