Čelnici Oklahoma SIti Tandera odlučili su da srpskog internacionalca Alekseja Pokuševskog pošalju u razvojni tim. 

U ubedljivom porazu njegove Oklahoma od Hjustona od čak 30 razlike, Aleksej je igrao 20 minuta. Za to vreme uspeo je da ostvari učinak od dva poena (2-1 šut za dva, 2-0 šut za tri), uz tri skoka, asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu.

Kako su objasnili iz Oklahome, Aleksej će se posle meča sa Hjustonom priključiti razbijenom timu u “mehuru” u kome počinje Razvojna liga. Uz Pokuševskog u “blu” idu i Džoš Hol, Mozes Braun i Taj Džerom. Ovakvu odluku obrazlažu činjenicom da je Pokuševskog potreban još veći broj minuta, ali i mogućnost da ponovo dobio na samopouzdanju pošto u svojoj ruki sezoni, momak koji je bio 17. pik na ovogodišnjem draftu ima slabiji 24.7 procenata ubačenih šuteva i još slabijih 18.5% za tri poena.

– To je bio naš plan od početka. Želeli smo da pošaljemo svu četvoricu, kako bi svako od njih razvio. Što se tiče Alekseja on radi jako dobar posao, ima mesto u rotaciji, dobio je minute i to je od velike važnosti za njega – tvrdi trener “tandera” Mark Denjo.

Oklahoma siti Blu će u mehuru u Orlandu odigrati 15 mečeva, a nadmetanja počinju 11. februara. Prvi rival će im biti Solt Lejk Siti stars.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here