pixabay.com

Međunarodno poznati lekar u dijagnostici i lečenju zdravstvenih problema muškaraca, Hari Fiš objavio je novu knjigu koja se temelji na njegovom istraživanju i proučavanju seksa između odraslih, kako piše australijski “Star Observer”.

Knjiga “The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Up” otkriva kako izgleda postizanje orgazma kod prosečnog muškarca, pri čemu je zaključak istraživanja bio da gotovo polovina muškaraca svoj vrhunac postigne u roku od dva minuta.

Iako je prosečno vreme seksa kod muškaraca prema ranijim istraživanjima bilo 7,3 minuta, ovo istraživanje je pokazalo da čak 43 posto muškaraca redovno ima seks koji traje kraće od dva minuta.

– Postoje izuzetno velike razlike u vremenu koje je potrebno paru za seks, u rasponu od preterano kratkog (oko dva minuta) do, nekima, preterano dugog (oko 40 minuta). Glavni “krivci” su muškarci koji ne mogu da obuzdaju svoj orgazam i prerano ga postignu – rekao je Fiš.

Ovo istraživanje nadovezalo se na prethodno istraživanje o nezadovoljstvu žena tokom seksa, prema kojem prosečnoj ženi treba oko 13,4 minuta da bi postigla orgazam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here