Okupljanje u čast Svete Petke

0

Bilo je ovo prvo okupljanje posle godišnjih odmora i to u čast Svete Petke pa su gosti na ulazu posluženi slavskim žitom. Pozdravila ih je predsednica Angelina Lebel koja je vodila program ove večeri.

Prva grupa folkloraša KUD "Jelek" izvela je dve koreografije, a onda su prvi put javno nastupili članovi dečje folklorne grupe. Oni su oduševili roditelje i goste koji su ih pozdravili aplauzom i tako podržali u nameri da bolje nauče da igraju naše narodne igre. Za te najmlađe igrače članice prve folklorne grupe Daniela Vukićević, Ljilja Manevska, Danica Jorgić, Marija Gavrilović i Mira Beko izvele su dva skeča koja su obradovala decu. Bila je to i zahvalnost za njihov trud u vežbanju narodnih igara i podsticaj da nastave i dalje.

Među gostima na proslavi bili su predstavnici SKU "Rastko", pesnici Damjanka Čizmić i Zdravko Dudić, predstavnik Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Minhenu i jedna grupa Nemaca. Među sponzorima koji su podržali ovu oktobarsku zabavu članova KUD "Jelek" je i Savet stranaca grada Minhena kome je Angelina Lebel uputila zahvalnost za podršku. Tokom večeri izvedena je i jedna društvena igra u kojoj su učestvovali i gosti i domaćini, a organizovana i tombola sa vrednim nagradama. Preostali deo večeri protekao je u veselju i druženju uz muziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here