EPA/Miguel A. Lopes
Supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska

Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska izjavila je da su Ukrajinci u “smrtnoj opasnosti” ako zapadne zemlje ne nastave sa finansijskom podrškom.

– Ako se svet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo – upozorila je prva dama Ukrajine u intervjuu za “BBC”, nakon što su republikanski senatori u SAD blokirali ključni zakon o pomoći što bi obezbedilo više od 60 milijardi dolara podrške.

U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan u nedelju, Olena Zelenska je rekla da usporavanje pomoći predstavlja “smrtnu opasnost” za njenu zemlju.

– Zaista nam je potrebna pomoć… Boli nas kada vidimo znakove da strastvena spremnost da se pomogne možda bledi. Za nas je to životno pitanje – rekla je ona.

Velika Britanija je takođe pozvala političare u Vašingtonu da se dogovore oko Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron tokom posete Vašingtonu ranije ove nedelje pozvao je SAD da ne daju Putinu “božićni poklon” blokiranjem milijardi dolara finansijske podrške potrebne za nastavak rata protiv ruskih snaga, podseća britanski javni servis.

3 COMMENTS

  1. Gospodine Kamerun uzimate pare od poreskih obaveznika u evropi se tesko zivi ne bi reko da Britanci daju bas neke pare jedino ne znam da li znas da Gospodja Olena Zelenski trosi ogroman novac na svoj luksuz a zasto Gospodja Zelenski se nebi odrekla tog raskosnog zivota pa pomogla svoj narod koji pati malo cudno zar ne

  2. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here