Promo

Na konferenciji za medije održanoj danas na Jahorini najavljeno je šesto izdanje velikog međunarodnog takmičenja Jahorina Ultra Trail koje će se ove godine realizovati, prvi put, u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Jahorina Ultra Trail 2020 koncipiran je kao dvodnevno takmičenje zakazano za 25. i 26. jul, kada će svi učesnici moći izabrati neku od 4 staze u rasponu od 14 km do 88 km.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: „Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da je Olimpijski centar Jahorina preuzeo organizaciju međunarodne trke Jahorina Ultra Trail i od ove godine trkače očekuje noviji, poboljšan koncept. I dalje imamo 4 trke, sa ITRA poenima, ali su rute izmenjene, a već imamo oko 120 prijavljenih takmičara. Prijave su u toku kako za učesnike trke tako i za volontere koji svojim nesebičnim radom doprinose uspešnosti Jahorina Ultra Traila. Imao sam priliku i sam da učestvujem na prošlogodišnjem izdanju Jahorina Ultra Trail i preporučio bih svim ljubiteljima ovakvog koncepta da se prijave jer je ovo jedinstvena prilika da doživite potpunu lepotu Jahorine i prođete predelima koji ostavljaju bez daha. Obnovili smo i partnerstvo sa trkama koje su članice svetskog trail tour-a a to su Kapadokia i 100 milja Istre pa će neki od pobednika Jahorina ultra traila dobiti besplatnu kotizaciju za ove trke.”

Ovogodišnji Jahorina Ultra Trail je kao i do sad sadržan od Mini, Midi, Maxi i Ultra ruta. Mini Trail je 14 km duga staza, idealna za brze trkače ali i za početnike u trail trčanju.

Midi Trail od ove godine dug 23 km je prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maxi dug 49 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 88 km nudi slijed različitih celina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Putem video linka na konferenciji se obratio i ambasador trke Jovica Spajić, jedan od najpoznatijih svetskih trail takmičara koji je izrazio žaljenje jer nije bio u prilici da bude prisutan na konferenciji. On je pozvao sve da se prijave na ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra Traila i obećao inspirativno druženje i razmenu iskustava sa svim učesnicima JUT-a.

“Velika mi je čast i privilegija biti na neki način ambasador Jahorina Ultra Traila i doneti priču o Jahorini kroz ceo region i ceo svet. Biće mi veliko zadovoljstvo da u jednoj prelepoj interakciji podelim svoja iskustva krajem jula meseca i da zajedno uživamo u tim danima na planini”, dodao je Spajić.

Nedeljko Elek, predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina se zahvalio medijima na podršci i svima koji su se već prijavili i poklonili svoje poverenje Olimpijskom centru Jahorina i dodao: „Za prethodne tri godine smo učinili zaista mnogo i posebno sam ponosan na činjenicu da smo uz sve to postali i vlasnici najvećeg trail takmičenja u našoj državi, potrudićemo se da opravdamo poverenje i da ovogodišnji Jahorina Ultra Trail bude uspešan za sve takmičare i za nas organizatore”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here