Promo
Olimpijski centar Jahorina

Uprkos novim snežnim padavinama, skijalište Jahorina je zatvoreno za sve posetioce i skijaše zbog borbe protiv širenja zaraze virusom COVID-19.

Pandemija koja je pogodila gotovo ceo svet itekako ostavlja velike posledice sa kojima se suočava i Olimpijski centar Jahorina. Sezona skijanja na ovom skijalištu je zatvorena ranije iako je snežni pokrivač sada čak i veći nego u toku meseca januara i februara.

Tim povodom direktor ovog centra, Dejan Ljevnaić je rekao: “Trpimo ogromne gubitke zbog koronavirusa, sve naše aktivnosti su zaustavljene. Sezonu smo završili mnogo ranije od planiranog, otkazali smo zakazane manifestacije i prema našim projekcijama gubici zbog toga su preko 6.000.000 KM. Čak smo morali da otkažemo i tradicionalni Kup veterana, humanitarnog karaktera, koji se održava od 1994. godine na Jahorini u kontinuitetu, ali smo sigurni da ćemo sledeće godine sve aktivnosti nadoknaditi. Takođe, realizacija planiranih investicija je usporena zbog cele situacije što nam prouzrokuje dodatne troškove. Uprkos svemu ovome, našim zaposlenima smo platu za mart isplatili 10-ak dana ranije, oni su u punoj pripravnosti, rade od kuće i sve svoje aktivnosti smo usmerili na medijsku kampanju sa ciljem da inspirišemo institucije, menadžere i sve pojedince koji su u moćnosti da pruže finansijsku pomoć Vladi Republike Srpske za borbu protiv COVID-19. Nadam se da će i ostali slediti naš primer. Ovu priliku koristim da još jednom apelujem na sve da se pridržavaju propisanih mera, da budu disciplinovani i da pomognu ljudima oko sebe kako bismo što pre i sa što manje posledica izašli iz svega ovoga”.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here