Oliver Ivanović: Dokazaću nevinost

0

Beta/S. Đ./EV
Suđenje posle 11 meseci pritvora: Oliver Ivanović
 

Ivanović, koji je u pritvoru 11 meseci i kome sutra počinje suđenje u severnom delu Kosovske Mitrovice, ocenio je za Međunarodni radio Srbija da je uhapšen zbog želje Euleksa da se Albancima prikaže kao izbalansirana misija posle više predmeta u kojima su optuženi Albanci.

Prema njegovim rečima, iako je nevin u pritvoru od januara, nije psihički slomljen.

"Poruka je da me nisu slomili dugotrajnim pritvorom i psihičkim mučenjem, kako tumačim ceo ovaj postupak. Ne mogu dokazati nešto što je apsolutno neistina, a ja ću dokazati svoju nevinost. I pored svega, mislim da nam je Euleks potreban, jer Albanci i Srbi nisu sposobni da u ovakvoj političkoj situaciji naprave čvrste institucije", rekao je predsednik SDP.

Ivanović je optužnicu Tužilaštva Euleksa nazvao "isfabrikovanom" i dodao da su mu mnogo pomogli Vlada Srbije i njegove stranačke kolege.

Ivanovića optužnica tereti za ratni zločin počinjen aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici i drugo delo iz februara 2000. kada je posle građanskih nemira u Kosovskoj Mitrovici stradalo desetak Albanaca.

On je uhapšen 27. januara i od tada je u pritvoru. Posle sedmodnevnog štrajka glađu premešten je iz Prištinskog u kosovsko-mitrovački zatvor. Njemu se sudi u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here