EPA/Alessandro di Meo
Oliver Stoun

Proslavljeni američki režiser Oliver Stoun, autor Oskarom nagrađenih filmova “Vod” i “Vol strit” ocenio je da se Sjedinjene Američke Države nalaze u slepoj ulici iz koje nema izlaza.

Autor kontroverznog filma JFK napisao je na Fejsbuku da nije video “tvrdoglavu stranu” američkog predsednika Džozefa Bajdena na izborima 2020. i postavio pitanje da li on zaista veruje da SAD i dalje mogu da dominiraju unipolarnim svetom, postajući neprijatelji sa Rusijom i Kinom?

Post Olivera Stouna prenosimo u celini:

“Već više od godinu dana radim sa koscenaristom na novom scenariju, za koji se nadam da će se sledeće godine pretvoriti u dugometražni film. Distribucija “Nuklearne” još uvek nije izvesna.

U međuvremenu, mogu samo da kažem da mi je bilo veoma nelagodno zbog ove svetske situacije. Nisam video ovu tvrdoglavu stranu Džoa Bajdena na izborima 2020. Pogrešio sam, kao što su mi mnogi od vas zamerili. Mislio sam da je zreliji i da je prevazišao ovo razmišljanje. Ali on očigledno ugrožava ceo poredak stvari. Zastrašujuće je da su neokonzervativci poput Viktorije Nuland i Džejka Salivana i istraživačkog centra “Nova američka bezbednost” toliko zaokupili njegov um.

Kako je kul šahovski potez bio kad je gurnuo Ruse u ovakav ćošak. Da li je Džo ikada razmišljao o posledicama? Da li on zaista veruje da SAD i dalje mogu da dominiraju unipolarnim svetom, postajući neprijatelji sa Rusijom i Kinom?

Ali i Tramp, u svom obožavanju “Amerike na prvom mestu” i svojoj žeđi za moći i nasiljem, ne pruža mi alternativu. Kao i 2016. kada sam glasao za Džil Stajn, ne vidim šta da biram u političkom smislu u ovoj sredini u kojoj su mediji jako cenzurisani i kriminalno zanemaruju tačku gledišta druge strane.

Moja zemlja je u slepoj ulici. Nema izlaza. Tako nam je potreban JFK (Džon Kenedi) više nego ikad. Ali gde je on/ona? Depresivan sam”, napisao je Stoun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here