Lična arhiva
Vladika Andrej ugostio članove Fokusa

Delegacija udruženja Fokus iz Beča posetila je episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja u vladičinom dvoru u glavnom gradu Austrije. Uz izuzetno gostoprimstvo i srdačnu dobrodošlicu vladike Andreja, Vesna Jovanović Klinger, predsednica udruženja Fokus, ga je informisala o budućim aktivnostima društva, a poseban akcenat stavljen je na manifestaciju Srpski dani kulture.

Razgovarano je o tome kako unaprediti i obogatiti program kroz razne sadržaje i uključenje što više drugih udruženja kako iz srpske dijaspore, tako i iz matice. Istakla je da je cilj da se manifestacija omasovi, da na nju dolaze i Austrijanci i drugi narodi koji žive u Beču.

– Fokus Srpske dane kulture organizuje već šest godina sa željom da svake godine budu što kvalitetniji i masovniji – istakla je predsednica udruženja.

Ona je prenela da je postignut dogovor da se 25. novembra održi Duhovna akademija na temu “Valjevska eparhija i njeni manastiri” po blagoslovu episkopa valjevskog Isihija i vladike Andreja.

Na Duhovnoj akademiji govoriće Hadži Slavica Sarić, članica Udruženja novinara Srbije, vladika Andrej, a moderator će biti prof. Dejan Radović.

Na kraju razgovora bilo je reči i o novom rukovodstvu Fokusa, jer će u januaru biti održana skupština udruženja.

Delegaciju Fokusa činili su prof. Dejan Radović, Aleksandar Kostić, Biljana Stojićević, Sunčica Rajnprehter, Suzana Đurić Mišić i Vesna Jovanović Klinger.

Dogovorena akademija o Eparhiji valjevskoj