Privatna arhiva
Festival

U utorak uveče je objavljeno da se zbog aktuelne situacije do daljeg odlaže i Srpski festival u Sidneju, koji je bio zakazan za 22. i 23. februar.

U vrlo kratkom saopštenju na Fejsbuk stranici Festivala, saopšteno je:

“Nažalost, zbog aktuelnih kovid ograničenja, naš Srpski festival u Sidneju biće odložen do daljeg. Nadamo se da ćete svi biti bezbedni, a novi datumi održavanja Festivala biće objavljeni uskoro”.

Prema propisima u Novom Južnom Velsu, od 11. januara je na snazi zabrana igranja i pevanja na svim muzičkim festivalima, kako na zatvorenom, tako i na otvorenom, za sve izuzev za izvođače na bini.

Očigledno, organizatori Srpskog festivala su svesni da s obzirom na veliki broj posetilaca ne bi bili u mogućnosti da sprovedu poštovanje ovih mera. Pogotovo kada se zna da su pesma i igra sastavni deo svakog Srpskog festivala, koji se tradicionalno i subotom i nedeljom uveče završava velikim narodnim kolom.

Kako bi se izbegle nesagledive posledice, odlaganje zaista deluje kao najrazumnija odluka u ovom trenutku.

Pošto su zdravstveni zvaničnici NSW najavili vrhunac talasa epidemije za početak februara, trebalo bi očekivati da će se za dve nedelje znati više i o eventualnim novim datumima održavanja SFS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here