YT Printscreen

Fudbaleri Zvezde gostovaće kiparskoj Omoniji u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Ovo nije prvi put da se dva kluba sastaju u UEFA takmičenjima, Zvezda je do sada dva puta bila kobna za neugodne Kiprane.

Šampion Srbije se prvi put susreo sa Omonijom u sezoni 2001/2002. Zvezda je tada bila slavila ukupnim rezultatom 3:2. Na Kipru je bilo nerešeno 1:1, a crveno-beli su na Marakani zabeležili trijumf koji ih je odveo u narednu fazu takmičenja.

Zanimljivo, Kipranima je tada presudio Milenko Aćimović, prijatelj i šurak sadašnjeg trenera Zvezde Dejana Stankovića. Leo Lerinc i Aćimović bili su strelci za crveno-bele na Marakani.

Drugi susret dva tima dogodio se 2012. godine kada je Zvezdu predvodio trener Robert Prosinečki.

Crveno-beli su tada posle velike drame i boljeg izvođenja jedanaesteraca na Kipru uspeli da eliminišu Omoniju. Bilo je 0:0 i Zvezda je slavila u penal seriji sa 6:5.

Delije dobro pamte bravure koje je pravio bivši golman Zvezde Boban Bajković. Kiprani su tada bili na korak od senzacije, ali popularni Bajko je blistao na golu srpskog kluba.

Navijači Zvezde veruju da će njihov tim i treći put biti uspešniji od Kiprana i nadaju se da će ovaj put neće ponovo gledati dramu na GSP stadionu.

Podsetimo, Zvezda će gostovati na Kipru 15. ili 16. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here